Δρ. Δημοσθένης Ιωαννίδης

Δρ. Δημοσθένης Ιωαννίδης

Ερευνητής Γ' Βαθμίδας, ΙΠΤΗΛ

Ο Δρ. Δημοσθένης Ιωαννίδης είναι Ερευνητής Γ' βαθμίδας στο ΙΠΤΗΛ. Τα κύρια ερευνητικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνουν την τεχνητή όραση, στερεοσκοπική επεξεργασία εικόνας και ανάλυση σήματος, συστήματα ανάλυσης φυσικής γλώσσας, ανάπτυξη υπηρεσιών διαδικτύου, τεχνολογίες σημασιολογίας και εξόρυξης γνώσης, οπτική αναλυτική, ενεργειακή απόδοση κτιρίων και εξοικονόμηση ενέργειας υποδομών, ανάπτυξη IoT πλατφόρμων και οικοσυστημάτων ασφάλειας συμπεριλαμβανόμενου του blockchain, καθώς και έρευνα στην ηθική και δεοντολογία και τη βιομετρική.

Κατά τη διάρκεια των τελευταίων πέντε ετών έχει συγγράψει πάνω από 120 δημοσιεύσεις σε διεθνή περιοδικά με κριτές, κεφάλαια βιβλίων και δημοσιεύσεις σε διεθνή συνέδρια. Έχει υπηρετήσει ως κριτής σε διάφορα τεχνικά περιοδικά. Έχει επίσης συμμετάσχει σε περισσότερα από 30 ερευνητικά προγράμματα που χρηματοδοτούνται από την ΕΕ και την Ελληνική Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας ως υπεύθυνος/συντονιστής πολλών Ενοτήτων Εργασίας, επιβλέποντας μιας μεγάλης ομάδας προγραμματιστών και μηχανικών σχεδίασης και ανάπτυξης λογισμικού.

Ο Δρ Ιωαννίδης είναι επί του παρόντος συντονιστής των έργων D^2EPC, AMANDA, DELTA και DRIMPAC καθώς και επιστημονικός/τεχνικός υπεύθυνος των έργων RECLAIM, iPRODUCE, SPEAR και MEISTER.