Δρ. Ιωάννης Φιλιππόπουλος

Δρ. Ιωάννης Φιλιππόπουλος

Associate Professor, Cyprus International Institute of Management / Visiting Professor, University of Thessaly

Γνώστης της τεχνολογίας, με ηγετικά προσόντα και με εξαιρετική ικανότητα υπολογιστικά συστήματα σε συνδυασμό με ένα εκπληκτικό ακαδημαϊκό υπόβαθρο στα συστήματα λογισμικού (PhD), δικτύων και διοίκησης επιχειρήσεων (MBA).

Ειδικός στα συστήματα πληροφορικής και στο ψηφιακό μετασχηματισμό καθώς και στην σχεδιασμό, ανάπτυξη, υλοποίηση, συντήρηση, και την υποστήριξη τεχνολογικών συστημάτων που εξασφαλίζουν ένα αξιόπιστο και αποτελεσματικό δίκτυο για την ομαλή και κερδοφόρα λειτουργία του οργανισμού. Διδάσκει και ερευνά καινοτόμα συστήματα και πλατφόρμες με εξειδίκευση στα Γεωγραφικά Συστήματα Πληροφοριών.

Τα τελευταία 11 χρόνια ειδικεύεται στην ναυτιλιακή βιομηχανία σε πλατφόρμες IoT, Big Data, Artificial Intelligence και Blockchan ως στέλεχος σε κορυφαίες ναυτιλιακές εταιρείες. Σήμερα επεκτείνει τις ερευνητικές του δραστηριότητες και σε άλλες βιομηχανίες ως Επίκουρος Καθηγητής στο Cyprus International Institute of Management (CIIM), ως επισκέπτης Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, στο Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου, στο Hellenic American University, στο Πανεπιστήμιο Λευκωσιάς, στο Ευρωπαικό Πανεπιστήμιο Κύπρου, καθώς και ως Μεταδιδακτορικός ερευνητής στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.